Lezing in Sociëteit De Harmonie over adellijk geslacht Ripperda

Historicus Redmer Alma geeft zaterdag 26 januari een lezing in Sociëteit De Harmonie in Groningen. Onderwerp is het roemruchte adellijke geslacht Ripperda uit Farmsum.

De familie Ripperda zwaaide ten minste 3 eeuwen lang de scepter in Farmsum. Tot het overlijden van de laatste Ripperda van Farmsum in 1681 drukte ze haar stempel op de wijde omgeving.

Echter, waar avonturier en hertog Johan Willem Ripperda en andere leden van de takken Winsum en Wijtwerd bij veel Groningers bekend zijn, zijn hun neven in Farmsum altijd onderbelicht gebleven.

Grafstenen ontdekt

Ten onrechte, zo blijkt sinds in 2012 in Farmsum bijzondere grafstenen van de familie zijn ontdekt. Sindsdien is veel onderzoek verricht dat nieuw licht werpt op de Ripperda’s.

Redmer Alma onthult in Sociëteit De Harmonie ontdekkingen ontdekkingen over de levenswandel van de Ripperda’s.

Redmer Alma

Redmer Alma is als beleidsmedewerker werkzaam bij het Drents Archief. Hij studeerde wiskunde en geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en bereidt een proefschrift voor over de Ommelander adel in de late middeleeuwen.

De lezing, onderdeel van de 10-delige winterserie 'Uurtje Cultuurtje', begint om 16.00 uur. Entree: 5 euro (leden gratis). Inschrijving: www.societeitdeharmonie.nl.