Van de regen in de drup op Transferium Hoogkerk

GRONINGEN - In de designindustrie gaan enorme bedragen om. Niet altijd zie je dat terug in de producten. Zo zijn de bushokjes op Transferium Hoogkerk bijzonder strak uitgevoerd. De functionaliteit laat helaas ernstig te wensen over. Ze beschermen namelijk niet tegen de regen. Sterker, voor je het weet voel je een dikke drup bij je kraag naar binnenglijden.

Het dak van het bushokje is te ondiep. Als je wilt schuilen voor de regen kunnen twee man droog staan, de rest staat half buiten, half onder het afdakje. Dieper het bushokje in kan niet, want daar is een houten bankje aangebracht. Kortom, bij regen sta je half onderdak, maar met je neus in de regen. Als je zou gaan zitten op het bankje, heb je wel een dak boven het hoofd, maar... omdat het dak zo zuunig is uitgevoerd, is het bankje na een beetje een regenbui kleddernat. Dus je blijft liever staan. Half in de regen.

De dakrand van het bushokje is echter zo uitgevoerd dat regendruppen zich verzamelen op het richeltje boven je hoofd. Op zeer gezette tijden is dat randje verzadigd en laat de rand een enorme drup los. Op de kruin van de wachtende forens, of erger: in zijn kraag.

In Hoogkerk heb je als forens in de regen drie opties. In de regen gaan staan (neem een paraplu mee). Half in de regen half in het ondiepe bushokje (neem een enorme drup die op gezette tijden op je kruin spat voor lief) of zitten op het bankje (je broek raakt doorweekt).