Familiedag in Groninger Museum voor inwoners Beijum

GRONINGEN - In het Groninger Museum is zondag 17 februari een familiedag, georganiseerd in samenwerking met en bedoeld voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.

Tussen 10.00 en 17.00 uur worden doorlopend rondleidingen en workshops in het atelier gegeven. Daarnaast is in de tentoonstelling CHIHULY het kleurige en indrukwekkende glaswerk van de Amerikaanse kunstenaar Dale Chihul te zien en toont Grrrom! Een tentoonstelling met een staartje werken met dieren uit de eigen collectie van het museum.

Ook DVOTION – Claude Vanheye: Portretten van DJ’s en de vaste collectie kunnen worden bezocht.

In de tentoonstellingen lopen de 'Praatjesmakers' van het Groninger Museum rond. Zij gaan samen met bezoekers op zoek naar de verhalen achter de kunstwerken.

Fotowedstrijd

Directeru Andreas Blühm van het Groninger Museum maakt tijdens de familiedag de winnaar bekend van de fotowedstrijd die WIJ Beijum, De Kleihorn en Het Heerdenhoes uitschreven ter gelegenheid van hun verhuizing.

De organisaties zoeken een foto van het mooiste plekje, hofje of tuintje van Beijum. Deze foto krijgt een plekje in de entreehal van het nieuwe pand aan de Melsemaheerd.

Foto's inzenden kan tot 10 februari. Op beijum.nl meer over bijvoorbeeld de voorwaarden.

Museumbezoek stimuleren

De familiedag is onderdeel van een project gericht op het stimuleren van museumbezoek onder Groningers, waarbij achtereenvolgens verschillende wijken centraal staan. Eerder stond de wijk Vinkhuizen centraal.

Voorafgaand aan de familiedag gaat het museum actief de wijk in om kennis te maken met de bewoners en organisaties. Er wordt onder meer samengewerkt met WIJ Beijum, Bewonersorganisaties Beijum en enkele basisscholen. 

Inwoners van Beijum hebben tijdens deze 2de familiedag gratis toegang tot het museum, op vertoon van een flyer die in de hele wijk verspreid wordt.

Het VSB Fonds ondersteunt dit project van het Groninger Museum met een financiële bijdrage.