Coöperatieve Wijkraad Oosterparkwijk vergadert bij Ons Belang

GRONINGEN - Het gebouw van buurt- en speeltuinvereniging Ons Belang in Groningen is dinsdag 22 januari toneel van een vergadering van Coöperatieve Wijkraad Oosterparkwijk.

 

De Coöperatieve Wijkraad is een nieuwe samenwerking tussen gemeente en wijkbewoners. 11 wijkbewoners nemen daarin samen met 6 gemeenteraadsleden beslissingen over de Oosterparkwijk. 

Omdat daarbij de mening van wijkbewoners ontzettend belangrijk is, vergadert de Coöperatieve Wijkraad in het openbaar.

'Alle zijn Oosterparkers welkom om een extra puntje aan de agenda toe te voegen of gewoon om te kijken wat er precies gebeurt in de wijk. Of je nu een bewoner bent, of aangesloten bij een organisatie', zegt de Coöperatieve Wijkraad hierover.

Wijkpanel

De Coöperatieve Wijkraad kan een Wijkpanel vragen mee te denken. Dit Wijkpanel moet uit 400 leden bestaan. Doordat een aantal leden verhuisd is, zijn een paar plekken beschikbaar zijn.

Vergadering

De vergadering bij Ons Belang begint om 19.30 uur. Om de vergadering goed te laten verlopen is een voorzitter aangesteld die de vergadering leidt. De voorzitter geeft iedereen het woord die daar om vraagt, maar kan een discussie die te lang doorgaat onderbreken.

Klik hier voor de agenda van de vergadering.