Lefier realiseert 124 huurappartementen op hoek Antillenstraat/ Korreweg

GRONINGEN - Lefier gaat 124 huurappartementen realiseren op de hoek Antillenstraat/ Korreweg in Groningen. Alle appartementen worden aardbevingsbestendig en gasloos gebouwd.

Op de plek waar eerder een school stond, verrijst straks een appartementengebouw van 4 lagen. Dit gebouw loopt aan de kant van het Van Starkenborghkanaal door in een 13 lagen tellende woontoren. De 2- en 3-kamerappartementen hebben een oppervlakte van 50 tot ca. 80 m².

Het complex, dat is ontworpen door KAW Architecten, heeft een mooie ligging aan het Van Starkenborghkanaal. De strook aan de oostzijde van het gebouw wordt ingericht als ecozone. Langs het water komt een openbare toegankelijke strook. 

Lees verder na het kaartje.

In de Korrewegwijk is alles binnen handbereik: scholen, diverse winkels en sportvoorzieningen. Ook zijn er diverse mogelijkheden om te parkeren, onder andere op het binnenterrein aan de Antillenstraat.

Betaalbare appartementen

De appartementen krijgen een huurprijs van circa € 593. ,,Met de gemeente hebben we afspraken gemaakt om fors te blijven investeren in betaalbare huurwoningen. Met de bouw van deze 124 appartementen maken we weer een mooie stap”, zegt directeur vastgoed Pieter Witzenburg van Lefier.

Begin 2020

Het voorontwerp is kortgeleden goedgekeurd door de welstand. Het plan kan nu verder uitgewerkt worden. Naar verwachting start de bouw begin 2020.