Studenten TerraNext 3de in kwalificatiewedstrijd Skills Heroes

EELDE - De TerraNext-studenten Jarno Battjes en Marijn de Kleine zijn 3de geworden in een kwalificatiewedstrijd van de vakwedstrijd Skills Heroes. Deze wedstrijd vond vorige week plaats tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg.

Belangrijk onderdeel van deze beurs was de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes, vakwedstrijden voor mbo-studenten. Jarno Battjes, werkzaam bij Hoveniersbedrijf Mollema, en Marijn de Kleine,werkzaam bij Bestrating- & Hoveniersbedrijf Roden, deden namens de vakopleiding Vakbekwaam Hovenier BBL niveau 3 van TerraNext mee aan de wedstrijd Hoveniers

,,Aan de hand van een ontwerp hebben ze laten zien wat ze in hun mars hebben. Ze werden beoordeeld op verschillende onderdelen waaronder voorbereiding, risicobeheersing veiligheid, verharding, houtbewerking en beplanting & afwerking. Uiteindelijk wonnen ze de derde prijs. Een heel mooie prestatie waar we trots op zijn”, zegt Sarah Tinnevelt van de in Eelde gevestigde 'groene opleider' TerraNext.

Standhouder

TerraNext was een van de standhouders op de Groene Sector Vakbeurs. ,,We vinden het belangrijk om hierbij aanwezig te zijn als aanbieder van groen onderwijs. Samen met TRI en Groeipunt bemanden we een stand”, legt Sarah Tinnevelt van de in Eelde gevestigde 'groene opleider' TerraNext uit.

De TerraNext-kraam werd drukbezocht. Tinnevelt: ,,We hebben de bezoekers zoveel mogelijk passende informatie gegeven over ons onderwijsaanbod."

De accountmanagers van TerraNext hadden in aanloop van de beurs een speciale cursus gevolgd. Tinnevelt: ,,Hoe benader je precies de bezoekers van de stand? Hoe presenteer je je op een beurs? Dergelijke onderwerpen kwamen aan de orde. Overigens waren er ook studenten van TerraNext aanwezig om hun ervaringen te delen."