Familievoorstelling 'Hallo familie' in Stadsschouwburg Groningen.

GRONINGEN - Maas theater en dans staat zaterdag 9 februari met de familievoorstelling 'Hallo familie' in Stadsschouwburg Groningen. Met naast de professionele performers ook Renate Dubois uit Groningen.

'Hallo familie' is een wonderlijk warme voorstelling, een cartooneske optocht met veel grappige en onverwachte gasten. Via de ogen van een kind zie je een familie die steeds vreemder en vrolijker wordt.

Een dromerige dans- en theatermix van de makers van 'Liefde', winnaar van de Gouden Krekel 2017 en genomineerd voor de VSCD Mimeprijs.

,,Ik ga een echt kind en een echte oma centraal stellen en dat zijn dan vervolgens de enige normale mensen op het podium", zegt regisseur Moniek Merkx over 'Hallo familie'. ,,Alle ouders, ooms en tantes ga je zien via een bizarre bril. Ze worden steeds wonderlijker, vreemder, carnavalesker. De voorstelling is een uitnodiging om die hele normale mensen die je dagelijks om je heen hebt, eens totaal anders te zien.”

Renate Dubois

Naast 7 professionals spelen in elke stad een echte oma en een echt kind mee. Naast een kerngroep van oma’s en kinderen die vaker spelen, zijn 13 steden in de tournee opgenomen waar een kind uit die stad meespeelt. In Groningen wordt de oma gespeeld door Reina Drewes en het kind door Renate Dubois, die zelf ook uit Groningen komt.

Echte mensen

Het is niet de 1ste keer dat bij regisseur Moniek Merkx naast professionele spelers ook kinderen op het podium staan. ,,Bij Maas zie je altijd echte mensen op het podium, stoere professionele performers die zich durven laten zien", zegt ze hierover.

,,En we kijken dus nu ook steeds vaker naar echte mensen zonder opleiding. Wel blijft overeind dat we ongewone persoonlijkheden zoeken en dat zijn wat ons betreft vooral mensen die rustig en innemend zichzelf durven zijn.” 

De voorstelling begint om 19.30 uur. Reserveren: www.de-oosterpoort.nl of 050 - 368 0368.