Optreden stadsdichter en debat over zuidelijke ringweg in raadsvergadering

GRONINGEN - Op de agenda van de 1ste raadsvergadering van de nieuwe gemeente Groningen (na de installatie van de gemeenteraad) staat een interpellatiedebat over de zuidelijke ringweg. De gemeenteraadsvergadering is woensdag 30 januari vanaf 16.30 uur.

Het interpellatiedebat is aangevraagd door fractievoorzitter Kirsten de Wrede van de Partij voor de Dieren en Wim Koks van de SP. Hun vragen gaan over de sloop van het viaduct bij de Esperantostraat en de sluiting voor verkeer van de op- en afrit bij de Kempkensberg.

,,Het 1ste is een onomkeerbare actie, het 2de zorgt ervoor dat jarenlang automobilisten die vanaf de Hereweg de ring op willen alternatieve routes moeten vinden”, stellen beide raadsleden.

Zij willen eerst de uitkomsten van de commissie-Hertogh afwachten. Deze commissie is ingesteld na de problemen met de Aanpak Ring Zuid om de voortgang van dit grote project te bevorderen.

Lilian Zielstra

De raadsvergadering begint met een optreden van stadsdichter Lilian Zielstra. Zij draagt, aan de vooravond van de Poëzieweek, enkele gedichten voor.

Het is een van de laatste optredens van Zielstra als stadsdichter van Groningen. Tijdens de Poëzieweek wordt bekendgemaakt wie haar opvolger is.

Op het optreden van de stadsdichter volgt de installatie van Jasper Boter (VVD) als raadslid. Hij was afwezig bij de installatie van de gemeenteraad op 2 januari. Met zijn installatie heeft de nieuwe gemeenteraad van Groningen 45 raadsleden.

De vergadering is openbaar. Ze is behalve vanaf de publieke tribune ook te volgen via groningen.raadsinformatie.nl.