Aftrap beeldcampagne 'Groningen viert de liefde!' met panelgesprek

GRONINGEN - Met een panelgesprek in het Academiegebouw in Groningen wordt op Valentijnsdag (donderdag 14 februari) de beeldcampagne 'Groningen viert de liefde!' afgetrapt.

De beeldcampagne ‘Groningen viert de liefde!’ benadrukt dat in Groningen iedereen zichzelf mag zijn en zélf een mag partner kiezen. Ongeacht zijn of haar geslacht(sbeleving), seksuele oriëntatie, afkomst, leeftijd, culturele achtergrond of religieuze overtuiging.

Om acceptatie in de stad te bevorderen, hangen in de week van Valentijnsdag door de hele stad posters van verliefde Groningers die niet altijd aan het standaardplaatje voldoen.

Panelgesprek

De campagne begint met een panelgesprek in het Academiegebouw. Journalist en schrijver Karin Sitalsing gaat in gesprek met onder anderen Shirin Musa, Mark Hommes en Gert Stulp. Verder zijn de koppels die centraal staan in de beeldcampagne te gast.

Shirin Musa is directeur van Femmes for Freedom. Deze stichting komt op voor de rechten van vrouwen die de nare gevolgen ondervinden van allerlei vormen van huwelijkse gevangenschap;

Mark Hommes is psycholoog aan de Open Universiteit. Hij is expert op het gebied van transgenderonderzoek én ervaringsdeskundige.

Gert Stulp is als evolutionair psycholoog verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Groningen viert de liefde!

De beeldcampagne ‘Groningen viert de liefde!’ is in samenwerking met Femmes for Freedom, COC Groningen & Drenthe, met ondersteuning van de gemeente Groningen, gerealiseerd burgerinitiatief. 

Het panelgesprek begint om 19.30 uur.