Gezinnen uit Groningen en Noordenveld spelen Junior Energiecoach

GRONINGEN - 51 gezinnen uit de gemeente Groningen en 37 gezinnen uit Noordenveld starten zaterdag 2 februari met Junior Energiecoach. Doel is een schoner milieu én een vollere portemonnee.

Met Junior Energiecoach leren gezinnen spelenderwijs over hun eigen energiegebruik. Deelnemende gezinnen ervaren dat thuis energie besparen niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn. Motto is: met energie kun je lachen.

Kind als motor voor energiebesparing

Junior Energiecoach gelooft in het kind (8-12 jaar) als motor voor energiebesparing. Samen met hun ouders spelen de kinderen een spel met opdrachten en experimenten.

Het spel duurt 6 weken en speelt zich deels online af maar vooral ook in de echte (offline) wereld.

Alle deelnemers starten op hetzelfde moment met het spel. Zij hebben per post al een startpakket ontvangen.

Varkentje Rund

Varkentje Rund, het figuurtje van de Groninger animator Michiel Hoving, is als boegbeeld aan Junior Energiecoach gekoppeld. Vanaf zaterdag 2 februari komen speciale Junior Energiecoach-filmpjes van Varkentje Rund online. Deze gaan vergezeld van geheime opdrachten en experimenten.

De gezinnen moeten bijvoorbeeld op lampenjacht en stekker-expeditie. 

Landelijke primeur

Junior Energiecoach is een concept van Arjan Lucius. De gemeenten Groningen en Noordenveld, Rijksuniversiteit Groningen en GasTerra steunen Junior Energiecoach. Gezinnen afkomstig uit deze gemeenten en van deze organisatie krijgen daarom de primeur van het spelen van het spel.

Voor deelname hebben zich 51 gezinnen uit Groningen, 37 gezinnen uit Noordenveld en 12 via GasTerra aangemeld.