Levi Sekema beste schoolschaker van Groningen

GRONINGEN - Levi Sekema heeft het 31ste Groninger schaakkampioenschap voor basisscholen gewonnen. Dit toernooi vond zaterplaats in wijkcentrum Het Dok in de stad-Groninger wijk Lewenborg.

Levi Sekema, groep 8-leerling van de Groningse Schoolvereniging (GSV), vergaarde in 9 partijen 8,5 punten. Hij bleef daarmee Tomasso Cioffi van de Boerhaaveschool 0,5 punt voor. Op de 3de plaats eindigde Rogier Visser, ook van de GSV.

Bij de meisjes was Anouk Koerts van de Haydnschool de beste. Ze behaalde 6,5 punten, 0,5 punten meer dan Elli Alia Jorritsma van De Wegwijzer.

Scholenklassement

GSV, de school de veruit de meeste deelnemers leverde, won ook het scholenklassement. Het winnende team bestond behalve uit Levi Sekema en Rogier Visser uit Thieme Dijksterhuis en Quinn van Dijk.

Het Karrepad eindigde op de 2de plaats.

GSV en Het Karrepad plaatsten zich voor de finale van het provinciaal kampioenschap, dat 9 maart wordt gehouden.

Onderbouwteams

Voor het eerst werd ook een klassement voor onderbouwteams opgemaakt, met alleen spelers uit de groepen 5 en lager. De GSV won ook dit klassement. Opnieuw voor Het Karrepad.

Smaakmaker

Smaakmaker van het toernooi was de pas 5-jarige Ozein Syaf van Het Karrepad. Hoewel hij nog niet kan lezen en schrijven, kan hij al wel goed schaken. Ozein werd met 6 punten 16de in het algemeen klassement.

In het klassement van de groepen 4 en lager eindigde hij bovenaan. Quinn van Dijk (GSV) won het klassement van de groepen 5, Julius Jager (GSV) van de groepen 6, Tomasso Cioffi van de groepen 7 en Levi Sekema van de groepen 8.

In totaal deden 103 jonge schakers mee.