Spel FC Groningen nog veel te slordig

GRONINGEN - De eredivisie is 20 speelronden onderweg. Er zijn 180 wedstrijden gespeeld en nog 126 te gaan. Spanning is er nog op alle 3 fronten.

Door Wim Masker

Opvallend is dat FC Groningen uit de 1ste 10 wedstrijden slechts 4 punten heeft gehaald en uit de laatste 10 maar liefst 17. Een score van 17 uit 10, dat is meer dan 1,5 punt per wedstrijd, een moyenne een subtopper waardig.

De slechte competitiestart achtervolgt FC Groningen nog steeds, want ondanks de meer dan respectabele puntenoogst van de laatste 10 wedstrijden verkeert de ploeg nog steeds in degradatiegevaar.

Verdedigen op zijn sterkst

Verdedigend is FC Groningen op zijn sterkst. Alleen de top 5 van de eredivisie krijgt minder goals tegen dan de ploeg van trainer Danny Buijs. Anderzijds zijn er ook maar 2 ploegen die minder vaak scoren: De Graafschap en NAC, de clubs op de onderste plaatsen.

Zaterdag in Tilburg tegen Willem II (1-2) viel op de werklust van FC Groningen andermaal niets aan te merken, maar op het (positie)spel des te meer. Het elftal slaagt er maar niet in de bal even in de ploeg te houden. FC Groningen blijft daardoor het elftal met het meeste balverlies.

Vitesse

Buijs kan zondag ‘thuis’ tegen Vitesse (aftrap 14.30 uur) weer beschikken over Ritsu Doan. Met de jonge Japanner wint de ploeg aan creativiteit.

Bij Vitesse ontbreken de ex-FC Groningers Tim Matavz en Bryan Linssen. De 1ste revalideert nog en de 2de is geschorst.