Al bijna 100 jaar korfbal voor iedereen bij Nic./John Schokker Makelaardij

GRONINGEN - Groninger Korfbalvereniging Nic./John Schokker Makelaardij is een van de oudste korfbalclubs in Nederland.

In 2020 zal Nic. haar 100-jarig bestaan vieren. Wanneer je op zoek bent naar een vereniging waarin je alle kanten op kunt, dan ben je bij Nic. aan het juiste adres. Met name voor de eerste vier seniorenteams kan Nic. nog dames gebruiken. Maar ook heren en jeugdleden zijn van harte welkom. De volgende mogelijkheden zijn er om bij Nic. te korfballen.

Wedstrijdkorfbal

Nic. 1 t/m 4 spelen allen wedstrijdkorfbal. Een jonge, ambitieuze eerste selectie o.l.v. topcoach Kees Vlietstra, trainer van Jong Oranje, wordt ondersteund door een meer ervaren tweede selectie, die overigens niet minder prestatiegericht is. Het biedt kansen om de volgende stap te zetten in je korfbalcarrière.

Breedtekorfbal

Nic. 5 en beide Midweekteams spelen breedtekorfbal. Gezelligheid en samen een leuke pot korfbal neerzetten staan voorop bij deze teams.

Studenten

Al decennialang komen studenten bij Nic. korfballen. Dat kan als trainingslid of als volwaardig lid en spelend in één van onze teams. Nic. staat bekend om de uitgebreide derde helft, waarbij met name de vrijdagavond legendarisch te noemen is. Sporten, onvergetelijke vrienden maken, feestjes en dat allemaal met het warme gevoel van een familievereniging. Bij Nic. vind je een thuis, soms ver van huis.

Jeugdkorfbal

In de jeugd is er dezelfde keuze te maken, want zowel wedstrijd- als breedtekorfbal zijn vertegenwoordigd. Door de samenwerking met KV Hoogkerk kunnen wij iedere jeugdspeler een plek bieden om zich te ontwikkelen op sportief en persoonlijk gebied. Gedurende het jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd buiten het korfbal om met het jeugdkamp als prachtige afsluiting van het seizoen.

Activiteiten

Ze zijn al deels benoemd, maar er worden gedurende het jaar tal van activiteiten georganiseerd, voor jong en oud en soms ook voor geïnteresseerden van buiten de vereniging. Nic. wil een club zijn die open staat voor iedereen en verwelkomt daarom bijvoorbeeld bij het Noordelijke Schutterstoernooi dolgraag spelers van andere clubs. Het jaarlijkse Nic. Korfbalkamp voor B- en C-aspiranten kenmerkt zich door een grote diversiteit aan vertegenwoordigde clubs, in het verleden zelfs tot Zeeland toe. Een geweldig avontuurlijke week waarin de talenten van de toekomst training krijgen van diverse toptrainers.