Velocitas 1897 opent pannakooi

GRONINGEN - Voetbalvereniging Velocitas 1897 neemt zaterdag 9 februari in alle vroegte haar nieuwste aanwinst, een pannakooi, in gebruik. Het veldje wordt geopend door de spelers van JO 13-1.

De pannakooi is gesitueerd op de plek waar voorheen een speeltuintje was. Het veldje is in korte tijd gerealiseerd. Dit met financiële steun van derden als de gemeente Groningen. Ook de donateurs van de club leverde een belangrijke bijdrage.

,,Zonder deze donateurs vraag ik me af of de kooi er nu al had gestaan", zegt Berit Janssen, voorzitter van de sponsorcommissie. ,,En ook de bijdragen via acties met statiegeldflessen en ouders die gedurende een groot aantal zaterdagen lekkere baksels te koop aanboden zijn absoluut hartverwarmend."

Verder werd de opbrengst van de Grote Clubactie, waarvoor veel jeugdteams loten verkochten, gebruikt voor de pannakooi.

In 2022 bestaat Velo 125 jaar

Hans Edens, bestuurslid én aanjager, is blij dat het veldje in korte tijd is gerealiseerd. Van tevreden achterover leunen is evenwel geen enkele sprake.

,,We hebben al wel een nieuw doel", zegt hij. ,,In 2022 bestaat Velo 125 jaar. Hoe mooi zou het zijn als we de entree weer een echt visitekaartje wordt. Wie ons wil steunen - als donateur, als bordsponsor of met een eenmalige gift - is van harte welkom. Op onze website is voldoende informatie te vinden."

De pannakooi wordt zaterdag om 09.00 uur geopend.