Vrije inloop bij VRIJDAG in voorjaarsvakantie

GRONINGEN - Basisschoolleerlingen hoeven zich niet te vervelen in de voorjaarsvakantie. VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, houdt dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 februari vrije inloop.

Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen dan spelenderwijs kennismaken met theater en beeldende kunst. 

,,Het thema van de vrije inloop is 'Sprookjes'", weet kunstenaar-docent Akke de Groot. ,,Samen stappen we in een heuse sprookjeswereld; we komen spookjesfiguren tegen en kruipen zelf in de rol van ridder, prinses of heks. We maken schaduwtheater en tekenen, schilderen en bouwen aan ons eigen sprookjeslandschap.”

Vrije inloop

VRIJDAG houdt normaal elke woensdagmiddag vrije inloop. VRIJDAG biedt kinderen daarmee de kans hun creatieve talenten te ontdekken. Dit samenwerking met musici, theatermakers en kunstenaars. 

De kinderen kiezen zelf en experimenteren met verschillende dingen. Hierdoor leren ze veel over kunst, techniek en het gebruik van allerlei materialen, en ontdekken ze wat ze leuk vinden om te doen.

Voorjaarsvakantie

De vrije inloop in de voorjaarsvakantie begint steeds om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Aan het einde van elke middag worden de ouders uitgenodigd om te kijken naar wat er gemaakt is. Plaats van handeling is de VRIJDAG-locatie aan de Walstraat 34.

VRIJDAG werkt met een strippenkaart; 1 strip per dag. 1 strip kost 8 euro, 5 strippen 40 eur0 en 10 strippen 75 euro. Kinderen met een Stadjerspas kunnen tijdens de voorjaarsvakantie gratis meedoen. Houders van de pas krijgen in 3 gratis strippen.

Meer informatie: bijvrijdag.nl/vrije-inloop.