Lectoraat Hanzehogeschool onderzoekt hoe blessures bij kinderen te voorkomen

GRONINGEN - Het lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap van de Hanzehogeschool Groningen ontwikkelt voor en samen met een aantal (internationale) partners een nieuwe wijze van blessurepreventie.

Bij sportclubs en op basis- en middelbare scholen zijn blessures een van de belangrijkste redenen om niet mee te doen aan de sporttrainingen of de gymlessen. Het lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap van de Hanzehogeschool Groningen gaat daarmee aan de slag in het project Move Healthy.

Project Move Healthy

Uitgangspunt is dat de ontwikkeling van motorische vaardigheden beter werkt, als de omgeving van de kinderen - trainers, gymdocenten, ouders, bestuur - direct betrokken wordt bij de ontwikkeling van geïntegreerde oefeningen in de sporttrainingen en gymlessen. 

Centraal in het project staat de ontwikkeling van een digitaal platform waarop de vernieuwende oefeningen voor voetbal, basketbal en gymlessen op de basisschool en middelbare school beschikbaar worden gesteld.

De onderzoekers van het lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap van de Hanzehogeschool werken voor dit project samen met 9 parijen uit 6 EU-landen. 

Project duurt drie jaar

Het project Move Healthy, dat 21 en 22 maart officieel afgetrapt wordt bij Hanzehogeschool Groningen, wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van Erasmus+ en duurt drie jaar. Het totale budget is € 399.960.