Wie zitten in het stadsbestuur van Groningen?

GRONINGEN - In het nieuwe stadsbestuur van Groningen zitten oude rotten en nieuwkomers. Paul de Rook (D66), Mattias Gijsbertsen (GroenLinks) en Roeland van der Schaaf (PvdA) zetten hun betrekking als wethouder voort.

Daarmee is enige bestuurlijk continuïteit en ervaring gegarandeerd. De heren kunnen ook prima met elkaar door een deur, ze werden in de afgelopen collegeperiode geregeld samen gezien op de tribune van FC Groningen.

Dames in het college

Of de dames in het college ook zo veel van voetbal houden, valt nog te bezien. Carine Bloemhoff (PvdA) is nieuw in het college, maar een oude rot in de plaatselijke politiek. Ze was jaren fractievoorzitter van de PvdA.

Hetzelfde geldt voor Inge Jongman (ChristenUnie), ook zij brengt een enorme bak ervaring en historisch besef mee.

Chlimina Chakor is relatief nieuw. Ze leidde GroenLinks in Groningen naar een eclatante verkiezingswinst. Van huis uit is ze maatschappelijk werkster.

Nieuw gezicht in stadse politiek

Een nieuw gezicht in de stadse politiek is Philip Broeksma. Hij heeft wel behoorlijke bestuurlijke ervaring. Van 2010 tot 2014 was hij wethouder in Winsum.

Broeksma was werkzaam aan de universiteit waar bij directeur bedrijfsvoering was aan de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap. Hij werkte in verschillende functies aan het Alfa-college, Hogeschool Windesheim en de Hanzehogeschool Groningen.