Recordprestatie Jean-Paul de Bruijn op NK bandstoten groot ereklasse in Sociëteit De Harmonie

GRONINGEN - Jean-Paul de Bruijn heeft zondag in Sociëteit De Harmonie in Groningen het NK bandstoten groot ereklasse op zijn naam geschreven. De inwoner van Hulst was bovendien goed voor een Nederlands record moyenne.

De Bruijn haalde over 7 partijen een algemeen moyenne van 25.92. Hoewel het wereldrecord van Frederic Caudron (27.27) daarmee buiten schot bleef, is 25.92 wel het hoogste moyenne ooit over 7 partijen.

Desalniettemin werd de titelstrijd pas in de allerlaatste wedstrijd beslist. Sam van Etten en Jean-Paul de Bruijn beiden beiden hun eerste zes partijen wonnen. De zevende en laatste partij ging echter overtuigend in vier beurten naar De Bruijn.

Van Etten, een van Nederlands grootste klassieke talenten, moest zich derhalve met de tweede plek tevreden stellen. Hij noemde De Bruijns recordprestatie ‘fenomenaal’.

Het Simonis Biljartlakens NK Bandstoten Groot Ereklasse vond zaterdag en zondag plaats in Sociëteit De Harmonie in Groningen. Zie www.knbb-pk.nl voor alle uitslagen en standen.