Marlous, Sandra en Odette van De Brug Regio Stad Groningen klaar voor 'Abu Dhabi'

GRONINGEN - Marlous Raangs, Sandra Schreuder en Odette Visser van De Brug Regio Stad Groningen hebben zich zaterdag in Utrecht, samen met de rest van Special Olympics Team NL, officieel gepresenteerd aan het publiek. De Stadjers vertrekken donderdag 7 maart naar de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi.

Na maandenlange voorbereidingen en trainingen zijn de in totaal 65 sporters met een verstandelijke beperking klaar voor de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi, ’s werelds grootste sportevenement in 2019.

Zaterdag werden de laatste puntjes op de i gezet. Marlous Raangs, Sandra Schreuder en Odette Visser kregen bijvoorbeeld een mediatraining van voormalig wereldkampioene sprint Nelli Cooman en sportcommentator Henk-Jan Kerkhoff. 

Bowlingteam

Marlous, Sandra en Odette vormen samen met drie mannen uit Enschede het bowlingteam. Zij worden gecoacht door Bart Beijing en Henny Sikkenga uit Groningen. Zij kregen in Utrecht de laatste informatie over de World Games.

De presentatie werd afgesloten met een modeshow. Team NL presenteerde zich daarbij in de kleding van Craft waarin zij op de Special Olympics World Games topprestaties moeten gaan leveren. 

Special Olympics World Games 2019

Team NL stapt donderdag 7 maart op het Etihad Airways-vliegtuig naar Abu Dhab. Daar strijden van 14 tot en met 21 maart in totaal 7000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar. 

De 65 sporters en 23 coaches van Team NL zullen in Abu Dhabi actief zijn in dertien takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen. 

Kans om te stralen

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen.

Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium dat hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen.

Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.