TakeRoot presents: Kris Kristofferson and The Strangers in De Oosterpoort

GRONINGEN - Krist Kristofferson geeft donderdag juni een concert in De Oosterpoort. Hij deelt daarbij het podium met The Stangers. De kaartverkoop voor dit concert begint vrijdag 15 februari.

 

Kris Kristofferson is al vele decennia een gevestigde naam in het country-genre. Zo zijn nummers gecoverd door anderen Willie Nelson, Jerry Lee Lewis, Janis Joplin en Johnny Cash en werd hij in 1977 opgenomen in de Nashville Songwriters Hall of Fame

De country-legende bracht aan het einde van de jaren negentig intieme albums als 'A Moment of Forever' en 'The Austin Sessions'. Zijn meest recente album, 'The Cedar Creek Sessions', verscheen in 2016 ter gelegenheid van diens tachtigste verjaardag. 

The Strangers

Hoewel Kristofferson als lid van The Highwaymen al eens deel uitmaakte van een band, is hij vooral bekend solo-artiest. Op zijn nieuwste tour wordt hij echter ondersteund door Merle Haggards oude band: The Strangers.

In De Oosterpoort komen dan ook niet alleen de nummers van Kristofferson, maar ook de nodige Haggard-hits voorbij.

 

Het concert, dat is georganiseerd in het kader van de reeks TakeRoot presents, begint om 20.00 uur. Meer informatie/ kaartverkoop (vanaf 15 februari 10.00 uur): de-oosterpoort.nl.