'Ernst Jansz in Concert' in Simplon in Groningen

GRONINGEN - Doe Maar-oprichter Ernst Jansz toert momenteel met zijn eigen band langs de Nederlandse poppodia. Deze tour brengt hem zondag 24 februari naar Simplon in Groningen.

,,Doe Maar is groot en veel", zegt Ernst Jansz, die in het najaar een uitgebreide clubtour deed met Doe Maar. ,,Mijn eigen optredens zijn kleiner en intiemer, de muziek is warm en omhelzend, dat woord komt nog het dichtste bij. Het contact met het publiek is directer. Ik speel hoofdzakelijk gitaar, zodat ik face to face sta met de mensen in de zaal, er zit niets tussen".

Op de vraag waarom hij zo van optreden houdt, antwoordt Ernst Jansz: "Tja, alles. Lekker muziek maken met elkaar, verhalen vertellen, contact met het publiek, met de andere bandleden, lachen, de spanning, het lekkere eten vooraf, het reizen".

Welk repertoire het publiek kan verwachten bij 'Ernst Jansz in Concert'?

,,Ik hou van rustige muziek, maar het moet wel swingen. Zoals ook reggae eigenlijk een prachtige relaxte, maar daardoor ijzeren swing heeft. Wij spelen met In Concert ook redelijk rustige muziek, die door bepaalde elementen toch swingt."

,,Bij reggae komt de bijzondere swing vaak door het waka waka-orgeltje in het midlaag, bij ons door een bepaalde techniek op de basgitaar. Richard Wallenburg, onze bassist, is de enige op de wereld die die techniek beheerst en daardoor krijgen zelfs de meest rustige nummers een enorme swing mee."

We spelen veel nummers van mijn laatste cd 'De Neerkant', maar ook van mijn andere soloalbums en zelfs een paar van mijn favoriete Doe Maar nummers".

Lees verder na de video.

De band van Ernst Jansz (gitaar, piano, zang) bestaat uit Guus Paat (gitaren), Richard Wallenburg (bas) en Aili Deiwiks (viool).

Het concert begint om 16.00 uur. Kaartverkoop: www.simplon.nl.