Achterban steunt jeugdopleiding FC Groningen met ruim 132.000 euro

GRONINGEN - FC Groningen-supporters hebben via de VriendenLoterij 132.030 euro ingezameld. Dit geld komt ten goede aan de jeugdopleiding en maatschappelijke projecten van de club.

Bij de VriendenLoterij hebben de deelnemers de mogelijkheid voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder hun favoriete eredivisieclub. Van elk gekocht lot is de helft bestemd voor een goed doel op het gebied van gezondheid en welzijn. 

Scholing jeugdspelers

Bij FC Groningen gaat de schenking naar de jeugdopleiding. Het geld komt onder meer ten goede aan scholing van de jeugdspelers, zodat zij óók op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen immers door naar het betaalde voetbal.

De opgedane kennis op sociaal en maatschappelijk gebied nemen ze mee in hun verdere toekomst die veelal buiten het voetbal ligt.

Plek 9

FC Groningen staat net als vorig jaar op plek 9 in de lijst van eredivisieclubs die dit jaar steun ontvangen via de VriendenLoterij. Ajax en Feyenoord voeren de lijst aan met respectievelijk € 1.513.553 en € 1.429.427.