Groningse strijkerstalenten spelen samen met profs Amsterdam Sinfonietta

GRONINGEN – Het Groningse Haydn Jeugd Strijkorkest mag zaterdag 16 februari meespelen in het concert van Amsterdam Sinfonietta in De Oosterpoort in Groningen.

Sinfonietta is al meer dan 30 jaar het enige professionele strijkorkest in Nederland. Het uit 22 strijkers bestaande ensemble wordt geleid door violiste en artistiek leider Candida Thompson. 

Sectierepetities in Amsterdam

Het Haydn Jeugd Strijkorkest speelt zaterdag mee in ‘Ancient Airs and Dances Suite III’ van Ottorino Respighi. Ter voorbereiding reise het jeugdorkest zaterdag af naar Amsterdam. Voor sectierepetities met Amsterdam Sinfonietta in Muziekgebouw aan ’t IJ.

,,Voor het Haydn Jeugd Strijkorkest een prachtige en bijzonder leerzame ervaring om samen met deze topmuzikanten te mogen spelen“, zegt dirigent Jan-Ype Nota.

Het is al de derde keer dat het in 1989 opgerichte Haydn Jeugd Strijkorkest samen met Amsterdam Sinfonietta op het podium staat.

Ray Chen

Niet alleen het Haydn Jeugd Strijkorkest, maar ook de Australiër Ray Chen speelt mee in De Oosterpoort. Chen is winnaar van onder meer de Koningin Elisabethwedstrijd en het Yehudi Menuhin Concours en geldt als boegbeeld van de nieuwe generatie violisten Amsterdam