Groningen heeft tweede Stiefplan-Coach

GRONINGEN - Sinds dit voorjaar kent Groningen een tweede gecertificeerde Stiefplan-Coach. Marieke Hilbrants begeleidt vanuit haar praktijk in Groningen (stief)ouders naar meer balans in hun samengestelde gezin.

Het Stiefplan is een ouderschapsplan voor ouders en stiefouders en is een waardevol middel om de problemen in een samengesteld gezin te lijf te gaan en afspraken te maken.

Het vormen van een nieuw gezin is niet eenvoudig, dit blijkt wel uit het hoge aantal tweede echtscheidingen van 60%. Gelukkig hoeven tweede huwelijken steeds minder vaak te mislukken, weet ook Marieke Hilbrants. ‘Met goede informatie vooraf of tijdens het tweede huwelijk, kunnen veel problemen worden voorkomen. Het stiefplan helpt daarbij om aandacht te schenken aan onderwerpen die soms moeilijk te bespreken lijken.’

Meer balans in samengestelde gezin

Bij Marieke Hilbrants Life- en Stiefcoaching begeleidt Marieke Hilbrants stiefouders naar meer balans in hun samengestelde gezin. Een kenmerk van een dergelijk gezin is een fundament van verdriet, onder andere veroorzaakt door het verlies van een kerngezin. ‘De uitdaging van een samengesteld gezin zit bijvoorbeeld in de vele loyaliteiten, de verschillende culturen die bij elkaar komen of problemen met de ex-partner. Stiefcoaching is een prachtige aanvulling op de bestaande lifecoaching in mijn praktijk’, aldus Marieke Hilbrants.

Aandacht voor iedereen

‘Aan iedereen in het stiefgezin wordt aandacht besteed. In gezamenlijkheid wordt gewerkt aan een krachtig en gelukkig gezin waar iedereen zicht thuis voelt’, vertelt Hilbrants. Uitgangspunt in haar praktijk is de positieve benadering om met de (stief)ouders aan de slag te gaan, om de persoonlijke situatie in kaart te brengen en de gewenste doelen van het gezin te bereiken.

Voor meer informatie kijk op www.mariekehilbrants.nl.