SKSG onthult 1e rookvrije bord tijdens ‘Wereld Niet Roken Dag’

GRONINGEN - SKSG is partner van de Rookvrije Generatie. Op weg naar een Rookvrije Generatie is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting en het Longfonds.

Met een groeiend aantal partijen en personen werken ze toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Dat lukt als iedereen samen het goede voorbeeld geeft en de omgevingen waar kinderen komen rookvrij maken. Iedereen kan iets doen. Zo gaan we samen op weg naar een Rookvrije Generatie.

Donderdag 31 mei - ‘Wereld Niet Roken Dag’ – is de onthulling van het eerste rookvrije bord op SKSG locatie Poolster. Het is de aftrap van een serie rookvrije borden die bij de meer dan 70 SKSG locaties zullen worden opgehangen. Omdat we willen dat kinderen niet meer in de rook opgroeien, zijn alle kindercentra van SKSG al jaren rookvrij. Het bord is een extra aanduiding die mensen steeds vaker zullen tegenkomen om hen bewust te maken dat de plek rookvrij is. Groningen wil namelijk de eerste rookvrije stad van Nederland worden.

De onthulling van het rookvrije bord zal gepaard gaan met een officiële handeling. Directeur/bestuurder van SKSG Enno van der Werff en Gemeenteraadslid D66 Wieke Paulusma (groot voorstander van een rookvrije generatie), zullen een toespraak houden over het belang van rookvrij opgroeien. De pers krijgt daarna de mogelijkheid om Enno, Wieke en de kinderen vragen te stellen over hoe zij tegen (niet) roken aankijken. Om te zorgen dat er niets boven Groningen hangt tijdens de onthulling van het eerste rookvrije bord, zullen SKSG kinderen op het juiste moment het aanwezige rookkanon stopzetten.