'De schepping' thema zondagse talkshow Onder de Vulkaan

GRONINGEN - ‘De schepping’ is zondag 24 februari het thema van aflevering 5 van de zondagse talkshow ‘Onder de Vulkaan’. Plaats van handeling is het Grand Theatre in Groningen.

In ‘Onder de Vulkaan’ ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper, een kunstenaar en een entr'acte. In aflevering 5, ‘De schepping’, zijn Frank Westerman, Wessel Krul, Jeroen Eisinga en Henk Wever te gast.

Schrijver

Frank Westerman gaat in 'Wij, de mens' op zoek naar de oorsprong van de mens. Wie waren die eerste mensachtigen? Wie zochten hen eerder en wat dachten ze te kunnen bewijzen?

Wetenschapper

Emeritus-hoogleraar Wessel Krul schreef een biografie over museumdirecteur Dirk Hannema, verguisd als ontdekker van Vermeer-schilderijen die later vals bleken te zijn, geroemd als collectioneur van de kerncollectie van De Fundatie.

Kunstenaar

Een stervend schaap, het vergaan van een dode zebra en de kunstenaar-filmmaker zelf die zich in zijn klassieker 'Springtime' volledig met bijen laat behangen: wat beweegt Jeroen Eisinga?

Entr'acte

Heemkundige Henk Wever van het Meertensinstituut vertelt over de traditie van carbidschieten in de rurale gebieden van de bible-belt.

Aanvang ;: 15.00 uur. Entree: 8,50 euro (CJP/ student: € 6,50).