Dr. Sonja Scholten van Brandwondencentrum Groningen in 'Topdokters'

GRONINGEN - Brandwondenarts dr. Sonja Scholten van het Brandwondencentrum Groningen is een van de acht specialisten die centraal staan in het nieuwe RTL4-programma 'Topdokters'.

In een reeks van acht afleveringen volgt de kijker de artsen, die zich allemaal op hun eigen manier met hart en ziel inzetten voor hun patiënten, wiens leven soms letterlijk in hun handen ligt.

Hoe gaan zij om met moeilijke momenten, zoals een slecht nieuws gesprek? Hoe zoeken zij de juiste balans tussen betrokkenheid bij de patiënt en professionele afstand?

Ook hun privéleven wordt gedeeld met de kijker. Want wie ze zijn, heeft invloed op de manier waarop ze hun patiënten behandelen. Allemaal nemen ze hun patiënten in gedachten ook wel eens mee naar huis, zeker als deze heel dichtbij komen.

Sonja Scholten

Zo ook brandwondenarts Sonja Scholten. Zij ziet een patiëntje terug op de poli. Het jongetje is jaren geleden opgenomen met ernstige brandwonden in zijn gezicht en heeft al vele operaties achter de rug.

Vechtend tegen haar tranen: ,,Ik kwam op een ochtend op de afdeling, een klein jongetje was heel verdrietig, hij had heimwee. Toen heb ik een tijd met hem op schoot gezeten om hem te troosten. Als ik nu zie hoe goed hij herstelt, emotioneert me dat heel erg."

'Topdokters' is vanaf 27 februari elke woensdag om 21.30 uur te zien bij RTL 4.