'It's a funny time of year': solo-expositie Jans Muskee bij galerie with tsjalling:

GRONINGEN - In galerie with tsjalling: in Groningen wordt zaterdag 23 februari 'It's a funny time of year', een solo-expositie van Jans Muskee, geopend.

Jans Muskee staat bekend om zijn grote pasteltekeningen met sociaal uitdagende situaties. Acht nieuwe grote tekeningen vormen de basis voor de solo-expositie in galerie with tsjalling:.

,,Deze tekeningen zijn als het ware ingrediënten van een scène die de kunstenaar normaal tot een grote tekening zou componeren", legt Tsjalling Venema van galerie with tsjalling: uit. ,,Door ze nu als losse beelden zelfstandig te maken, kunnen ze op verschillende manieren worden gecombineerd. Ze kunnen  daardoor andere associaties oproepen en nieuwe betekenissen accentueren." 

Kleine versies van de grote tekeningen zijn een soort voetnoten van die tekeningen. Deze kleinere tekeningen becommentariëren of nuanceren de grote tekeningen.

Ook wordt een video toegevoegd. ,,Die gaat ook over het invullen van wat je niet ziet. Twee mensen kleden zich voor elkaar uit, maar je ziet alleen hun hoofden", weet Venema.

De expositie loopt tot en met 30 maart. Meer informatie: www.withtsjalling.nl.