Broodje met... Henk Blanken over diens leven met Parkinson

HAREN - Henk Blanken uit Haren maakt donderdag 28 februari zijn opwachting in 'Broodje met...' in de Dickens Room in Haren. De schrijver en journalist geeft een lezing over zijn leven met Parkinson en de zoektocht naar de grenzen van zijn aftakeling.

 

Voordat hij op zijn 51ste de diagnose Parkinson kreeg, was Henk Blanken journalist voor onder meer de Volkskrant en adjunct-hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden. Hij schreef daarnaast vier non-fictie boeken, waarvan drie over zijn vak, de journalistiek.

Nadat hij ziek werd, schreef hij nog enkele jaren als onderzoeksjournalist voor Dagblad van het Noorden. Zijn werk werd bekroond met een De Tegel, de Europese prijs voor gezondheidsjournalistiek en de Groninger Persprijs.

Nu publiceert hij nog vooral in De Correspondent, als correspondent ‘dood en aftakeling’.

Je gaat er niet dood aan

Henk Blanken leest in 'Broodje met...' fragmenten voor uit zijn boek Je gaat er niet dood aan, het aangrijpende relaas over zijn ziekte, dat vorig jaar verscheen bij AtlasContact. Een eerdere uitgave van Je gaat er niet dood aan verscheen ook in Duitse vertaling.

Het afgelopen jaar zette Henk Blanken zich in voor het recht op een zelfgekozen levenseinde bij dementie. Over dat onderwerp publiceerde hij lange essays in Die Welt, de Volkskrant, The Guardian en De Groene Amsterdammer.

Henk Blanken woont sinds 2003 in Haren.

‘Broodje met …’ is een activiteit van de Culturele Raad Haren, Bibliotheek Haren en Boomker Boeken. Het duurt van 12.00 tot 13.00 uur. Entree: 6 euro (inclusief broodjes en melk). Reserveren (noodzakelijk): geboektinharen@gmail.com.