Meet&Eat traditioneel hoogtepunt Experience Groningen

GRONINGEN - In Groningen staat vrijdag 8 en zaterdag 9 maart de vijfde editie van Experience Groningen geprogrammeerd. Dit evenement laat internationale studenten op speelse wijze kennismaken met stad én provincie Groningen. Met als traditioneel hoogtepunt Meet&Eat.

Experience Groningen is een initiatief van Het Akkoord, het samenwerkingsverband van gemeente Groningen, provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, UMCG en Hanzehogeschool Groningen. Doelstelling is internationale studenten beter te laten integreren, en hen tot enthousiaste ambassadeurs te maken van de stad en provincie. 

Deelnemers wordt gevraagd gedurende twee dagen buiten het studentenleven te treden en ook als nieuwe bewoner kennis te maken met Groningen. 

Interactief programma

Experience Groningen schotelt de studenten - waaronder voor het eerst ook enkele internationale promovendi - vrijdag 8 en zaterdag 9 maart een interactief programma voor op het gebied van sport, cultuur, natuur en bedrijfsleven. Op het menu staan onder meer kennismakingen met De Oosterpoort, Fc Groningen, het Groninger Forum en Hooghoudt.

Burgemeester Peter den Oudsten ontvangt een groep deelnemers in zijn werkkamer op het stadhuis.

Meet&Eat

Populairste onderdeel is steevast Meet&Eat op de vrijdagavond. Stadsbewoners wordt gevraagd thuis voor een groepje studenten te koken en hen zo op onalledaagse wijze te bekend te maken met het Groninger leven.

De ‘hosts’ krijgen verhalen mee van hun jonge gasten, nieuwe stadsbewoners die afkomstig zijn uit alle hoeken van de wereld.

Een van die hosts is commissaris van de koning René Paas. Hij trekt zijn kookschort aan en ontvangt een groepje internationale studenten bij hem thuis voor het avondeten.

Gastheer of -vrouw

Bewoners van de stad Groningen die vrijdag 8 maart (18.00 - 21.00 uur) als gastheer of –vrouw willen fungeren, kunnen zich aanmelden op www.experiencegroningen.com. Voor boodschappengeld wordt gezorgd.