Presentatie verkiezingsprogramma Volt in Double-A in Groningen

GRONINGEN - De Europese politieke partij Volt presenteert donderdag 21 februari het derde deel van haar programma voor de Europese Parlementsverkiezingen in mei. Die presentatie vindt gelijktijdig plaats in vijftig Europese steden, waaronder Groningen.

,,Het is in ieders belang om grensoverstijgende onderwerpen als duurzaamheid en migratie in heel Europa goed aan te pakken”, zegt voorzitter Marc Holterman van Volt Groningen.

,,Daarom zijn wij trots om met onze stad bij te mogen dragen aan dit evenement, dat tegelijkertijd plaatsvindt in meer dan vijftig steden door heel Europa. Volt ziet Europa graag een voortrekker zijn in het benutten van groene mogelijkheden, met een humaan migratiebeleid en gelijke kansen voor iedereen.”

Europese politieke partij

Volt is de eerste politieke partij die in heel Europa actief is met dezelfde visie en hetzelfde programma. Drie twintigers uit Duitsland, Frankrijk en Italië richtten de partij na het Brexitreferendum op, als antwoord op het opkomend populisme en de verdeeldheid binnen Europa.

Vanuit de overtuiging dat het Europees systeem pas echt kan werken als grensoverstijgend gedacht wordt, streeft Volt juist naar meer eenheid binnen Europa om zo de grote uitdagingen van deze tijd effectief aan te gaan. 

De presentatie van derde deel van het verkiezingsprogramma vindt donderdag plaats in stadscafé Double-A in Groningen. Aanvang: 19.30 uur.