Culinaire ontdekkingsreis bij Museum De Buitenplaats in Eelde

EELDE - Museum De Buitenplaats in Eelde start vrijdag 1 maart met 'De Wereldkeuken'. Hierbij wordt een culinaire ontdekkingsreis langs onder meer Eritrea, Syrië, Bulgarije, Irak, China en Australië.

In het café van Museum De Buitenplaats werken mensen met verschillende culturele achtergronden. Op dit moment zijn er, naast vaste medewerkers uit Nederland en Australië, integratiemedewerkers uit Eritrea, Syrië en Irak werkzaam.

Deze medewerkers maken in het museumcafé kennis met de Nederlandse taal en werkcultuur, én met de Nederlandse keuken en eetgewoonten. Andersom brengen zij hun eigen (eet)cultuur mee, dikwijls in de vorm van gerechten met voor ons bijzondere ingrediënten.

Eritrese keuken

De eerste editie van 'De Wereldkeuken' staat in het teken van de Eritrese keuken. De Eritrese medewerkers van Museum De Buitenplaats stellen een uitgebreid buffet met verschillende gerechten samen.

In de volgende edities gaat de reis verder langs onder meer Syrië, Bulgarije, Irak, China en Australië. De data van deze edities volgen binnenkort.

De eerste editie van 'De Wereldkeuken' begint (oer-Hollands) om 17.30 uur. Entree: 10 euro. Aanmelden (tot en met maandag 25 februari): secretariaat@museumdebuitenplaats.nl o.v.v. 'Wereldkeuken'.