Martini Ziekenhuis in zee met geboortefotografen

GRONINGEN - Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft met Verwonder Fotografie een contract afgesloten voor het maken van fotoreportages tijdens geboortes via een keizersnede.

Daarmee zijn de dames van Verwonder Fotografie - Annemiek Kinneging (Peize), Marjolein Roossien (Uithuizen) en Janneke Majoor (Meerstad) - de eerste geboortefotografen in Noord-Nederland die toegang krijgen tot de operatiekamers van het Martini Ziekenhuis. Daar komen jaarlijks circa vierhonderd baby’s via een keizersnede ter wereld.

Life event

Het Martini Ziekenhuis heeft met het afsluiten van een contract gekozen voor professionaliteit. ,,Een bevalling is een echt ‘life event’. Ook de eerste momenten met je kindje vergeet je je leven lang niet meer", zegt unithoofd Aly Hoekstra van de afdeling verloskunde van het ziekenhuis.

,,Juist daarom wil de Martini Geboorte Groep bijdragen aan mooie, positieve ervaringen. We doen dat met vraaggerichte zorg, waarbij de wensen en keuzes van de (aanstaande) ouders centraal staan. Hierbij past ook geboortefotografie."

Waardevolle foto's maken

Annemiek Kinneging van Verwonder Fotografie: ,,Wij zijn enorm blij met deze mooie samenwerking met het Martini Ziekenhuis. Wat is het waardevol dat wij voor de aanstaande ouders, naast dat we op de verloskamers prachtige geboortereportages mogen maken, de geboorte middels een sectio nu ook professioneel vast mogen leggen in het Martini Ziekenhuis. Zo kunnen we juist ook in deze bijzondere situaties die waardevolle foto’s maken die vaak zo belangrijk zijn voor de verwerking.”