FC Boerenkoolvoetbal

GRONINGEN Wint AZ morgen het bekerduel met Willem II dan geeft de achtste plaats in mei recht op play-offs om Europees voetbal. En wint FC Groningen thuis van VVV dan leidt de ploeg van Danny Buijs vanaf zondag de strijd om de achtste plaats.

In Breda speelde FC Groningen zaterdagavond weer eens een onaanzienlijke uitwedstrijd. De mannen van Buijs zetten een negatief seizoenrecord scherper door 145 keer de bal in te leveren bij de tegenstander. Dat was dit seizoen nog geen enkele eredivisieclub overkomen. FC Groningen speelde wat in vroegere tijden boerenkoolvoetbal werd genoemd. Maar liefst 102 keer werd de lange bal gehanteerd.

Slechts 46 keer bereikte de bal de gewenste bestemming tegen een ploeg die zich met vijf verdedigers had ingegraven. Vooral doelman Sergio Padt en Jeffrey Chabot hadden er moeite mee om met hun lange passes een medespeler te bereiken. FC Groningen stuit zondag in het HCM- stadion opnieuw op een tegenstander die er niet voor schroomt om massaal terug te plooien. VVV verdedigt echter aanzienlijk beter dan NAC. De fysiek sterke ploeg mist zondag wel twee vaste verdedigers: de geschorste Moreno Rutten en de zwaar geblesseerde Jerold Promes. Aftrap: half drie.

Wim Masker