In vier weken een gezondere huid met Minder Suiker Maart

Groningen - Om meer aandacht te vragen voor een gezonde huid voert cosmetische kliniek DermaClinic deze hele maand de landelijke campagne “Minder Suiker Maart”. De missie van Minder Suiker Maart is om de nadelige invloed van toegevoegde suikers in frisdrank, vruchtensap, snacks, koek, chocola en snoep en ander bewerkt voedsel op de huid te agenderen en bewustwording te creëren.

Met de campagne roept DermaClinic iedereen op om mee te doen en een maand lang nee te zeggen tegen bewerkte producten en toegevoegde suikers. Het effect daarvan is het eerst aan je huid te zien.

'Met veel suiker eet je jezelf oud'

Catharina Meijer, cosmetisch arts en algemeen directeur bij DermaClinic: "Het is bekend dat suiker een verwoestend effect op het lichaam heeft en kan leiden tot tandbederf en overgewicht, met mogelijk diabetes en hart- en vaatziekten tot gevolg. Wat veel mensen niet weten, is dat suiker ook leidt tot glycatie, een stofwisselingproces dat de veroudering versnelt. Met te veel suiker eet je jezelf dus oud. Glycatie veroorzaakt afbraak van collageen en verlies aan huidelasticiteit, vergroot de kans op rimpels en een verslapte huid".

Doe mee met Minder Suiker Maart

Dr. Meijer vervolgt: "Zeg je ‘nee’ tegen suiker, dan zeg je ‘ja’ tegen een gezondere en vitale huid. Met een paar kleine aanpassingen in je leefstijl behaal je al veel winst. De hele maand delen we op Instagram (@dermaclinicnl) en Facebook tips, recepten en persoonlijke ervaringen. En we gaan zelf ook aan de slag! Twee van onze huidtherapeuten, Lotte en Anne, gaan de uitdaging aan door de hele periode suiker uit hun dieet te schrappen. Zij zullen hun ervaringen en recepten ook via onze social mediakanalen delen".

Verouderingsproces vertragen

Door de huidige ongezonde leefstijl en de overmatige suikerconsumptie ligt de biologische leeftijd van het gros van de Nederlanders veel hoger dan de kalenderleeftijd. "Veel mensen zien de verouderingsprocessen van ons lichaam als een onvermijdelijk gegeven, terwijl deze te vertragen zijn met kleine aanpassingen in hun leefstijl, zoals het eten van minder suiker", aldus dr. Meijer.

Over DermaClinic

DermaClinic wil het voor iedereen mogelijk maken om zich mooi en zelfverzekerd te voelen. Onze specialisten werken met toonaangevende behandelingen en producten. Met de wensen van de klant als uitgangspunt komen we vanuit een multidisciplinaire aanpak tot het beste en meest natuurlijke resultaat voor ieder persoon.

DermaClinic werd in 2003 opgericht door dr. Catharina Meijer.  Dr. Meijer is naast een ervaren ondernemer zelf een gerenommeerd cosmetisch arts en opleider voor cosmetisch artsen. Als voorzitter van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) heeft ze haar sporen verdiend als voorvechtster van kwaliteitsverbetering en erkenning van de cosmetische geneeskunde als medische discipline in Nederland.