Lustrumtournee Nederlands Studenten Kamerorkest komt naar De Oosterpoort

Groningen - Een prachtige mijlpaal voor het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko): het orkest bestaat dit jaar 55 jaar. Daarom treedt het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) dit jaar buiten de gebaande paden, slaat het onbekende wegen in en opent het nieuwe deuren. Op 8 april staan ze in De Oosterpoort in Groningen.

Het Nesko is een uniek studentenorkest waarin studenten de kans krijgen zich naast hun studie volledig te wijden aan het maken van kamermuziek. Dit jaar organiseert het Nesko het project ‘Van de Kaart’, waarin het orkest zijn muzikale grenzen opzoekt door een onconventioneel, grensverleggend en feestelijk lustrumprogramma uit te voeren. Er worden werken van Carl Maria von Weber, Tijmen van Tol, Vasily Kalinnikov en Johannes Brahms ten gehore gebracht.

Zoals ieder jaar begint het Nesko met een repetitieweek in het Friese Idskenhuizen. Zeven volle dagen wordt er keihard gewerkt aan het programma om de werken op een hoog niveau te kunnen uitvoeren. Daarnaast wordt in elke 's middags een lunchconcert gegeven op een bijzondere locatie, zoals een asielzoekerscentrum, revalidatiecentrum of verpleeghuis. Dit sluit goed aan bij het feit dat Nesko al enkele jaren het UAF steunt. Het UAF is een stichting die vluchtelingen ondersteunt bij hun studie en werk. Een deel van de tourneeopbrengst is voor deze stichting gereserveerd. Het belooft weer een bijzonder project te worden met prachtige concerten, dus mis het niet! Het Nesko speelt op 8 april om 20:15 in de Oosterpoort in Groningen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Nederlands Studenten Kamerorkest.