Babyfloaten is smullen

GRONINGEN Lekker badderen maar dan anders. In chemicaliënvrij water met een constante temperatuur van 37 graden. Vrijdag 8 maart opende de eerste Baby Spa van het noorden de deuren aan de Kleine Butjesstraat in stad.

Eigenaresse Dominique Scheper ziet een droom in vervulling gaan. De huidtherapeute en stewardess kwam tijdens haar reizen in de wereld van de Baby Spa’s terecht. „Vooral in Azië, zijn er veel. Toen ik dat zag wilde ik dit ook naar Nederland halen. Maar dan niet zoals daar waar de baby’s in de etalage staan”, lacht ze.

„Ik zie hoe de baby’s genieten maar ook de gedachte erachter vind ik mooi. Het warme water voelt voor baby’s hetzelfde aan als in de baarmoeder en met name voor te vroeg geboren kindjes is dit erg goed voor de hechting. Daarnaast gebeurt er tijdens het baden iets met de stofwisseling waardoor buikkrampjes verminderen. Omdat de motoriek zich sneller ontwikkelt door deze behandeling zullen de kinderen eerder leren zwemmen.”

Moeder Anouk is met haar half jaar oude tweeling Izaline en Gabriëlla gekomen. „Ik ben hier al paar keer voor de officiële opening geweest om de baden te testen en zie dat mijn meisjes het floaten heerlijk vinden. Izaline vindt het thuis niet fijn om in bad te gaan maar hier trappelt ze er op los.” Haar zusje vindt alles wat met water te maken heeft lekker. De special nekfloat, een soort kraag, houdt het hoofdje boven water. Het ziet er wat bijzonder uit maar de dametjes kraaien van plezier.

„Koekoek!” Scheper zoekt contact met haar gastjes in het water. Ze wordt beloond met een schaterlach. Nog even gaan de bubbels aan. De kers op de taart. Dan gauw de badjasjes aan en terug naar het aankleedkussen.

Ineke Doornbos