Goud op Dutch Open voor Samuela de Boer

Groningen - Nederlands kampioene taekwondo Samuela de Boer uit Groningen heeft zondag overtuigend goud behaald na vier zware wedstrijden tegen nationale teams uit diverse landen op de 46e editie van de Dutch Open in Eindhoven, een internationaal toernooi met een deelnemersveld van ongeveer 1200 taekwondokas uit de gehele wereld.

Het hooggeplaatste G1 toernooi trekt elk jaar de top van de taekwondowereld. Met het goud van De Boer, maar ook de in het oog springende prestaties van haar teamgenoten, laat Kazemi Taekwondo Academie zien dat het met zijn jonge talenten goed aan de weg timmert.

Volgens hoofdtrainer Habib Kazemi heeft zijn selectie sinds het NK van januari, waarbij alle selectieleden nog een podiumplaats wisten te bemachtigen, ook dit toernooi een grote ontwikkeling laten zien. Het team vertrok naar Eindhoven met als doel ervaring op te doen op het internationale spelersveld. Dat de club zo onverwachts met het goud van De Boer terugkeert van zo'n prestigieus toernooi voelt als een overwinning van het hele team.