Leerlingen IMC Weekendschool zamelen geld in met markt

Groningen - Leerlingen van de derdejaars groep van de IMC Weekendschool zamelen komende zondag 17 maart geld in voor een klassenuitje. De leerlingen hebben in drie zondagen een onderneming opgezet waarmee zij zondag tussen 12:30 en 14:00 een markt aan de Antillenstraat 9 organiseren om in totaal 408 euro op te halen voor het klassenuitje.

De derdejaars groep bevat 29 leerlingen die 23 juni afstuderen aan de IMC Weekendschool. Zij willen hun Weekendschool-carrière afsluiten door met de klas naar een pretpark te gaan. Aangezien de Weekendschool afhankelijk is van donaties en sponsoren, kwamen de leerlingen met het idee om het vak Ondernemen te koppelen aan het klassenuitje.

Er worden auto’s gewassen en gestofzuigd, haren gevlochten en nagels gelakt. Er zijn koekjes, cupcakes, sandwiches, thee, koffie, chocolademelk, handgemaakte tasjes, handgemaakte armbandjes en producten met verse honing van een imker te koop. Ook is er een scala aan leuke tweedehands producten te koop.

Over de IMC Weekendschool

De IMC Weekendschool biedt aanvullend onderwijs aan voor kinderen van 10 tot 14 jaar uit Groningen. Onze leerlingen gaan vrijwillig drie jaar lang elke zondag naar de IMC Weekendschool om te leren over beroepen. Elke zondag verzorgen professionals gastlessen gebaseerd op hun vakgebied om het toekomstperspectief en het maatschappelijk blikveld van de leerlingen te verbreden en hun talenten te ontwikkelen. Zo kunnen de leerlingen ontdekken in welk vakgebied hun kwaliteiten liggen.