Nieuw in Groningen: Cinema Kinski presenteert Psychedelic Cinema

Groningen - Groningen is een filmdoek rijker: Cinema Kinski. Cinema Kinski is een nieuwe bioscoop waar originele filmprogramma’s te zien zijn. Tijdens het eerste filmprogramma van 25 tot en met 27 maart is het in het Grand Theatre trippen geblazen op de beste psychedelische films.

Voor het Groningse publiek selecteerde Cinema Kinski drie verslavende films die op geheel eigen wijze de geest verruimen. Kom tot inzicht met de docu ‘The Substance’, laat je overdonderen door Jodorowsky’s ‘El Topo’ en lach je slap met ‘Brain Damage’ - vertoond vanaf VHS. Elke film heeft bovendien een ludiek randprogramma (zie onder).

Over Cinema Kinski

Cinema Kinski is een nieuwe bioscoop waar originele filmprogramma’s te zien zijn. Verwacht interessante thema-programma’s, event-cinema, retrospectieven van regisseurs maar ook hommages aan belangwekkende acteurs en actrices. Verdiepend en laagdrempelig tegelijk. Spraakmakend als het zo uitkomt en actueel als het nodig is, maar áltijd gedreven door eigen smaak en liefde voor film.
Cinema Kinski wordt gerund door de vriendengroep die je kent van de openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren en Kino Klandestino. Filmliefhebbers die graag buiten de lijntjes kleuren en samen met het publiek de filmbeleving in Groningen naar een hoger plan willen tillen.

Cinema Kinski wordt georganiseerd in de bovenzaal van het Grand Theatre - dat zelf jarenlang de status van bioscoop heeft gekend. Het eerste filmprogramma van Cinema Kinski ‘Psychedelic Cinema’ vindt plaats van maandag 25 tot en met woensdag 27 maart.

Programma

Maandag 25 maart: EL TOPO
Alejandro Jodorowsky / Mexico / 1970 / 125 min / Spanish with English subtitles

Surrealistische en bloederige acid western, waarin ‘Jodo’ zelf de hoofdrol speelt. El Topo verwierf in de jaren zeventig een enorme cultstatus, niet in de laatste plaats onder blowende hippies die er geen genoeg van kregen.

Dinsdag 26 maart: THE SUBSTANCE: ALBERT HOFMANN’S LSD
Martin Witz / Zwitserland / 2011 / 90 min / English and German with Dutch subtitles

Fascinerende documentaire over de ontstaansgeschiedenis van LSD. Ontdekker Albert Hofmann aan het woord, aangevuld met archiefmateriaal over LSD-experimenten in de psychiatrie en testen met het Amerikaanse leger. Met inleiding van Jan Mars, GZ-psycholoog bij het psilocybine onderzoek van het UMCG, waarbij de effecten van psychedelica op depressie worden onderzocht.

Woensdag 27 maart: BRAIN DAMAGE i.s.m. Straight to Video
Frank Henenlotter / USA / 1988 / 84 min / English with Dutch subtitles

In samenwerking met Willem en Eric van ‘Straight to Video’ wordt Brain Damage vanaf originele VHS vertoond, gespeeld vanaf een old school videorecorder, mét glitches, trailers, en bier. Video zoals video bedoeld is voor de echte cult-fans.

Iedere avond is de zaal open vanaf 19:30 en begint 20:00 de film. Kosten zijn €8,50 per film en €20,- voor een driedaagse passepartout.