Tentoonstelling 'Stories of Hope' over de holocaust

Groningen - Studenten van het Honoursprogramma van de Hanzehogeschool Groningen hebben een tentoonstelling samengesteld die zich richt op de heroïek uit de holocaust. De tentoonstelling, getiteld the Stories of Hope, vindt op donderdag 14 en vrijdag 15 maart plaats bij Academie Minerva aan de Praediniussingel 59.

De studenten organiseren dit project als onderdeel van de 'Hanze Honours Kick Off'. Hierin werken honoursstudenten van verschillende opleidingen samen. De studenten deden inspiratie voor de tentoonstelling op in Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

De deelnemende kunstenaars kozen ervoor om verschillende verhalen over verzet en solidariteit te onderzoeken. De tentoonstelling gebruikt kunst als medium om dit gevoelige onderwerp bespreekbaar te maken en blijk te geven van erkenning en bewondering voor de helden van de holocaust.

Sprekers

Op donderdagavond 14 maart is een aantal sprekers uitgenodigd, waaronder Monica van Rijn, een beeldend kunstenaar wiens ouders Auschwitz overleefden. Monica's kunst vertegenwoordigt de hoop en het voortbestaan van vluchtelingen en haar project, Colored by War, is een visueel monument van herinnering gewijd aan de naoorlogse generaties.

Ook spreken die avond historicus Geert Volders, manager van de Stichting Folkingestraat Synagoge en Stefan van der Poel, docent van de Rijksuniversiteit Groningen, gespecialiseerd in de moderne joodse geschiedenis en de politieke en culturele geschiedenis van Midden- en Oost-Europa.

De tentoonstelling opent donderdag om 17:00; de eerste spreker begint om 18:30. Op vrijdag 15 maart is de tentoonstelling te bezoeken van 12.00 tot 16.30 uur.