Theatrale kerkdienst over WOII | Vertel je verhaal

GRONINGEN Het Noord Nederlands Toneel en De Noorderlingen herdenken WO II op 4 mei na Dodenherdenking, en zijn daarom op zoek naar mensen die hun verhaal willen delen.

Het is inmiddels een traditie in Groningen om op 4 mei, na de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam, de avond extra betekenis te geven door middel van theater. Het Noord Nederlands Toneel en De Noorderlingen slaan de handen dit jaar ineen voor een theatrale ‘kerkdienst’ over geloof tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor dit theaterproject zijn we op zoek naar mensen die hun verhaal, hun ervaringen met ons willen delen.

Geloof, hoop en oorlog

Was het een moeilijke opgave om ten tijde van oorlog ergens in te blijven geloven? Welke rol speelde God in een wereld vol ongelooflijke daden? Wat werd er in de Martinikerk gedaan of verteld in deze donkere dagen?

Wat hebben de kerkgebouwen doorstaan, welke geheimen zijn er gekoesterd en welke ‘kant’ werd er gekozen? Met de verhalen wordt een kerkdienst samengesteld, een bijeenkomst. Een eredienst ter nagedachtenis aan de slachtoffers, helden en gewone mensen die leefden in deze oorlog. Tijdens deze bijeenkomst wordt gevraagd waar geloof jij in? En hoe houd je hoop in hopeloze tijden?

Reageer via rene@nnt.nl of bellen naar 050-5885447. Uit alle verhalen wordt een selecie gemaakt welke op zondagmiddag 7 april wordt besproken in het theater aan Bloemstraat 38 Groningen.