Soulartiest Michael Kiwanuka naar De Oosterpoort

Groningen - Britse soulartiest Michael Kiwanuka staat op zondag 9 juni in De Oosterpoort. Na een wereldtour en hits als 'Home Again' en 'Tell me a Tale' is de muzikant terug met een nieuwe sound.

Geen ster lijkt op dit moment hoger te rijzen dan die van Michael Kiwanuka. Anno 2019 is deze Britse soulartiest niet meer alleen die jonge, warmbloedige songschrijver met die mooie soulvolle stem. Hij is uitgegroeid tot een volwassen muzikant die net zo goed elektrisch de lijnen uitzet. Verwacht bitterzoete soulfolk en een diep-broeierige stem. 

Bill Withers en Otis Redding

Na een studie gaat het muzikaal gezien hard met Kiwanuka. In 2011 support hij Adele in een tour en in 2012 wint hij de invloedrijke BBC Sound Of Talent. Het succes van de singles 'Home Again' en 'Tell Me A Tale' maakt dat hij wordt vergeleken met Bill Withers en Otis Redding. Een onophoudelijke wereldtour volgt waarin hij werkelijk op ieder festival staat.

Nieuwe sound

Dit grote succes ging gepaard met een zware periode, maar producer Danger Mouse (Iggy Pop, Red Hot Chili Peppers) hielp hem hier muzikaal weer bovenop. Samen leveren ze in 2016 een melancholiek, introvert en maatschappijkritisch album af genaamd 'Love & Hate'; een mix van gospel, soul, blues en psychedelica. 

Kaarten voor zondag 9 juni zijn verkrijgbaar via De Oosterpoort.