Grote vrijwilligersactie Corpus den Hoorn

Groningen - In Corpus den Hoorn is zaterdag een grote NL Doet-actie op touw gezet. De organisatie, WIJ Corpus den Hoorn, hoopt op zeventig vrijwilligers die op de twee dagen allerlei klussen kunnen opknappen.

De vrijwilligersactie NL Doet wordt landelijk georganiseerd door het Oranje Fonds. Vorig jaar deden er aan de actie in Corpus den Hoorn zeventig vrijwilligers mee en waren er te weinig klussen, dit jaar zijn er genoeg klussen, aldus de organisatie.

Om 10.00 uur kunnen vrijwilligers zich inschrijven op het Overwinningsplein, bij slecht weer gebeurt de inschrijving in de Immanuelkerk. Mensen kunnen zich inschrijven voor drie soorten klussen:

  • Zwerfvuil-en opruimklussen in de wijk (bijv. binnentuin Heymanscentrum).
  • Klussen in en om het huis (ramen lappen, repareren, ophangen van lampen etc.).
  • Huisbezoek: de Immanuelkerk houdt om 10.30 een kleine workhop over hoe je een luisterend oor kan bieden en mensen nabij kan zijn.

Als dank is er voor de vrijwilligers een lunch in de WIJ-entree. Verder heeft WIJ met Cosis en de gemeente een milieustraat georganiseerd voor de straten rond de Boerhaavelaan. De containers staan in de Hippocrateslaan 32 t/m 50. Nijestee en De Huismeesters hebben hulp geboden met bemensing en aanhangwagen.