Tijdelijke afsluiting afritten Zernike Campus Ring Noord

Groningen - De afritten Zernike Campus op de Ring Noord worden van 18 tot en met 23 maart beurtelings afgesloten tussen 09:00 en 16:00. Het verkeer wordt omgeleid via de eerstvolgende afritten en de professor Uilkensweg.

Van 18 tot en met 20 maart wordt de afrit Zernike Campus aan de kant van Zernike afgesloten tussen 9:00 en 16:00. Het verkeer wordt omgeleid via de eerstvolgende afrit de Professor Uilkensweg. De oprit naar de Ring is open voor verkeer. Van 21 tot en met 23 maart wordt afrit Zernike Campus aan de kant van Paddepoel afgesloten tussen 9:00 en 16:00. Het verkeer wordt omgeleid via de eerstvolgende afrit en de Professor Uilkensweg. De oprit naar de Ring is open voor verkeer.

Werkzaamheden

Ter voorbereiding van de verbreding van de afritten wordt de fundatie vast aangelegd en de verlichting verplaatst. De daadwerkelijke verbreding van de afritten vindt komende zomer plaats. Tot die tijd kan de ondergrond inklinken, waardoor de nieuwe weg niet verzakt.

Herinrichting Zernikelaan

De werkzaamheden maken deel uit van de herinrichting van de Zernikelaan. Gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen werken samen aan de verbetering van de verkeerssituatie en uitstraling van de Zernikelaan. Zij investeren fors in de verblijfskwaliteit en de verkeersveiligheid waarmee de sfeer en uitstraling van de Zernike Campus een boost krijgen. Komende zomer wordt gewerkt aan de aansluiting op de Ring en de entree van de campus.