International Design Awards voor 212 Fahrenheit

Groningen

Concept- en designbureau 212 Fahrenheit uit Groningen heeft 2 International Design Awards gewonnen.

212 Fahrenheit won een zilveren award voor het project ‘MusicMonster’ en een bronzen award voor ‘Verhalen om nooit te vergeten’. Voor het laatste project kregen de Groningers bovendien een eervolle vermelding.

MusicMonster

De in opdracht van Muziekschool Zuid-Groningen ontwikkelde MusicMonster is een ‘steampunk’ ogend apparaat waarmee muziek kan worden gemaakt. Dit is bedacht en ontwikkeld om jongeren in aanraking te brengen met het maken van muziek. MusicMonster heeft al langs diverse scholen getoerd. Aan dit apparaat werkten mee: Paul Mulder, Albert Buring, Herman Kopinga, Gijs van Veldhuizen en Martin Steeghs.

Verhalen om nooit te vergeten

Appingedam had voor de Tweede Wereldoorlog een grote Joodse gemeenschap . Na de oorlog is deze samenleving bijna volledig verdwenen. Stichting Oude Groninger Kerken, verantwoordelijk voor het in stand houden van historische kerkgebouwen in de provincie Groningen, wilde deze Joodse samenleving laten zien in de synagoge van Appingedam. Deze synagoge behoort tot het bezit van de SOGK. 212 Fahrenheit bedacht en ontwikkelde hiervoor een speciale boekenkast met 'Verhalen om noot te vergeten'. In de kast staan 56 boeken. De boeken vertegenwoordigen 56 individuen die tot de Joodse gemeenschap van Appingedam behoorden. Deze verhalen werden opgetekend door onderzoeker Benthe van Aalst.

International Design Awards

De International Design Awards worden jaarlijks uitgereikt om het werk van architecten en ontwerpers over de gehele wereld te erkennen, eren en te promoten. De awards worden in 2017 uitgeriekt in Los Angeles en New York.

Auteur

Marc Jansen