Diersporen-excursie in De Onlanden

REGIO

Er een diersporen-excursie in de Onlanden op zondag 9 oktober. De excursie start om 10.00 uur vanaf De Onlanderij, Madijk 1 te Eelderwolde aan de rand van stad Groningen.

Alle dieren laten sporen achter. Als je weet waar je op moet letten, leer je steeds meer zogenaamde prenten herkennen. Zoals van een das of vos. Een van de boswachters van Natuurmonumenten vertelt in een korte presentatie wat diersporen zijn, waar je op moet letten en van welk dier een specifiek spoor afkomstig is. Na de uitleg ga je op de fiets met de boswachter op pad en ga je op zoek naar sporen. In natuurgebied De Onlanden en op landgoed De Braak gaan de deelnemers kijken naar plaatsen die de aanwezigheid van bepaalde diersoorten aangeven, ook al zijn de dieren niet in levende lijve te zien. Voor deelname is het wel nodig om eerst in te schrijven via de site van Natuurmonumenten: https://www.natuurmonumenten.nl/activiteiten/dierensporen-excursie/2016- 10-09t1000

Auteur

ggeersing