Levende kerststal op De Onlanderij

REGIO

Vanaf vrijdag 15 december tot en met dinsdag 26 december tovert Natuurmonumenten de stal op De Onlanderij aan de Madijk in Eelderwolde om tot een levende kerststal.

De Onlanderij is geopend van woensdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur. Beide kerstdagen eveneens geopend. Toegang voor leden gratis, niet-leden 2 euro. Binnen ontvouwt zich een ouderwets kersttafereel met het kindje in de kribbe. Schapen, koeien, ezels en geiten verwelkomen bezoekers met hun eigen geluid, terwijl ze tevreden in het stro staan. Voor kinderen organiseert Natuurmonumenten extra activiteiten tijdens de kerstperiode. Boswachter Bart heeft in en rondom de stal van De Onlanderij een spannende speurtocht uitgezet. Ga vogels spotten op de hoogzit, help een handje mee met koeien voeren of ga op zoek naar de verstopte dieren in de kerststal. De speurtocht kun je inleveren in het schuurtje van boswachter Bart. Aan het einde van de kerstperiode trekt de boswachter tien prijswinnaars uit de schatkist. De winnaars ontvangen een berichtje. De horeca op De Onlanderij is gedurende de kerstperiode geopend van woensdag tot en met zondag van 10:00 - 17:00 uur. Daarnaast zijn gasten welkom op beide kerstdagen van 10:00 - 17:00 uur. De Onlanderij is gelegen aan de Madijk 1 te Eelderwolde.

Auteur

ggeersing