Lucette van den Berg zingt Jiddische liederen in Leegkerk

LEEGKERK

  Lucette van den Berg zingt Jiddische liederen in Leegkerk en wel zondag 24 april, 15.30 uur. Lucette van den Berg is een van de toonaangevende stemmen van de nieuwe generatie Jiddische zangeressen.

Ze heeft opgetreden in theaters, concertzalen en festivals in Europa en de Verenigde Staten. Haar debuut-cd Zing Shtil is door recensenten met veel lof ontvangen. Lucette begon op zevenjarige leeftijd met haar eerste pianolessen, maar haar echte passie was zingen. Na slechts enkele zanglessen werd zij op zeventienjarige leeftijd aan het conservatorium in Zwolle aangenomen voor klassieke zang. Na haar studie zong zij als soliste in opera’s, oratoria en liedrecitals, terwijl zij in haar studeerkamer voor haar eigen plezier Jiddische liedjes begon te zingen.

Jiddisch

Lucette is een zangeres die vooral speciaal voor haar geschreven repertoire zingt. Zij wil de Jiddische muziek niet alleen laten horen in al haar pracht, maar ook verder ontwikkelen. Daarom is zij initiator en artistiek directeur van het Jiddisch Festival Leeuwarden, dat in 2008 voor het eerst plaatsvond. Lucette is een opvallende performer, met een warme en expressieve stem. Haar repertoire omvat nieuw materiaal dat door componisten als onder andere Alan Bern (Brave Old World) en dichter/componist Mikhoel Felsenbaum speciaal voor haar is geschreven. Ook componeert zij zelf liederen, die in haar programma Vint fun Berg, naast de liederen van Felsenbaum, te horen zijn. Voor het vierde jaar organiseren Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming culturele zondagmiddagen in de middeleeuwse kerk van Leegkerk, aan de rand van de stad Groningen. Tijdens deze Culturele Zondagen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod. Gasten die eerder in Leegkerk waren zijn onder andere Auke Hulst, Wim Brands, Meindert Talma, Miranda van Kralingen, Frank Westerman en Mathijs Deen. De gasten in 2016 zijn onder andere Griet Op de Beeck, Caspar Janssen, Annegreet van Bergen en Hans Renner. Entree:  7,50 euro, kaarten zijn verkrijgbaar via www.blgroningen.nl/agenda.

Auteur

ggeersing