Zomervakantiedienstregeling bus start maandag

REGIO

 Van maandag 11 juli tot en met zaterdag 27 augustus rijden bussen in Groningen en Drenthe de zomervakantiedienstregeling. In deze periode is het veel rustiger in de bus dan in andere werkweken omdat veel mensen vrij zijn. De meeste buslijnen rijden dan ook minder ritten.

Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 juli rijden op enkele lijnen nog wel enkele extra ritten, omdat veel scholen deze week nog geen vrij hebben, zoals: - Q-link 15 Groningen Hoofdstation – Zernike die in deze week nog wel blijft rijden. In de rest van de zomervakantie kan de reis tussen Hoofdstation en Zernike worden gemaakt met lijn 11. - Qliner Emmen – Groningen (lijn 300/305) die overdag nog 4 keer per uur blijft rijden in plaats van 2 keer per uur. - Qliner Assen – Groningen (lijn 309) die nog enkele extra spitsritten blijft rijden. - Qliner Drachten – Groningen (lijn 314) die in de spits nog 4 keer per uur blijft rijden in plaats van 2 keer per uur. - Speciale lijnen die gericht op de (aangepaste) schooltijden nog ritten blijven rijden. De extra ritten zijn niet opgenomen op het overzicht met papieren vertrektijden bij de halte, maar zijn wel zichtbaar op de borden met actuele vertrektijden. Ook is een volledig overzicht van de extra ritten beschikbaar op qbuzz.nl/gd.

Auteur

Cindy Houwen